Lampard Icon70 70 20 46
Lampard IconSend Mail

Partdesign
Non-Title-Property
Designfrihed eller besparelse
Hvordan griber vi det an og kan det betale sig? - en relevant case.

Fra CNC til sprøjtestøbning

Der kan ligge en besparelse gemt

Set i forhold til bearbejdning, er der overvejende 2 grunde til at sprøjtestøbe - den designmæssige frihed og det økonomiske aspekt. Det kræver forskellige briller at tage denne beslutning og involverer indkøberen, ingeniøren og den industrielle designer. Lad os i det følgende se det fra disse synsvinkler.


Industrielt Design

Det visuelle er det primære

Selv om der er undtagelser, har den industrielle designer oftest øjnene rettet mod formen frem for fremstillingen. Dobbeltkrumme overflader er i dag ikke noget problem at lave i et CNC bearbejdningscenter, men valg af materialer og farver er begrænset, ligesom overfladestrukturen er en begrænsning.

Den kræsne forbruger kender måske ikke de alternative fremstillingsprocesser, men forventer at produktets udseende er attraktivt.

Det er vores erfaring, at det æstetiske i stigende grad er vigtigt, når der sammenlignes industriprodukter. Funktionen kan sjældent stå alene, hvis der findes alternative produkter at vælge mellem.

Ingeniøren

Det funktionelle er det primære

Teknikeren er mest interesseret i funktionen af emnet. Der kan være test som emnet skal kvalificeres efter, funktionsflader til andre emner, krav til UV bestandighed og lignende.

Ofte vil et bearbejdet emne kunne opfylde disse krav og har man allerede fremstillet og kvalificeret en prototype, er teknikeren videre til næste opgave.

Men udvalget af plast materialer med specielle egenskaber til bearbejdning er snævert set i forhold til plastgranulat, så det er værd at se nærmere på.


Indkøberen

Pris, leverings-tid og sikkerhed.

Vi ser ofte, at virksomheder med mindre serier i plast får emnerne bearbejdet frem. Man har måske ved produktets fødsel, ikke har været sikker på dets succes og har ikke villet investere i formværktøj. Men på et tidspunkt har styktallet måske nået et niveau, hvor det giver mening at genoverveje et formværktøj. Enten for at produktudvikle, re-lanchere eller måske reducere emnepris og leveringstid. Det økonomiske aspekt kan alle forholde sig til og det kræver egentlig blot lidt købmandsregning.En case

Fra CNC til sprøjtestøbning

En af vores kunder, laver produkter til den professionelle skønhedsbranche. Det er et nichemarked og derfor havde været godt tilfreds med det produktets udseende. Der blev fremstillet 3 CNC bearbejdede emner i POM, med en god finish. Styktallet havde været stigende til mere end 1000 om året og emnerne udgjorde en anseelig del af produktets pris. Så det var naturligt at se på eventuelle besparelser.

Lad os for eksemplets skyld antage, at de bearbejdede emner tilsammen kostede 70 kr., at formværktøjet kostede 40.000 kr. og at 3 sprøjtestøbte emner tilsammen kostede 20 kr. Som grafen viser, er der break-even allerede ved omkring 800 sæt emner. Så det var med en god besparelse i vente, at kunden gik i gang. Det krævede lidt omdesign af emnerne, men med "one-stop-shopping" stod vi for hele processen og som en sidegevinst har kunden endda fået sit firmanavn indlejret i et af emnerne.

På den interaktive graf herunder, kan du selv ændre parametrene, for at få en ide om du måske skulle overveje at skifte fremstillingsproces. Det kræver naturligvis at du kender din nuværende omkostning (download en beregner nederst på siden), samt har en ide om hvad et formværkøj og emner kan koste. Vi giver gerne et tilbud på værktøj og emner.

1)Værktøjsinvesteringen er estimeret for 3 emner á gennemsnitligt ø60 i et familieværktøj.
2)Værktøjsinvesteringen afskrives det første år.
3)Den teoretisk mindste emnepris kan vurderes ud fra vægt og materialepris.Proces:Spåntaget:Støbt:
Opstarts omkKr.Blå felter kan ændres.Kr.
Emne prisKr.Tryk "Opdater" bagefter.Kr.
Break-even
Styktal0

Omk/ProcesBesparelse
Stk/år:Spåntaget:Støbt:Per enhed:Akkumulere:
0Kr.0Kr.0Kr.0Kr.
0Kr.0Kr.0Kr.0Kr.
0Kr.0Kr.0Kr.0Kr.
0Kr.0Kr.0Kr.0Kr.
0Kr.0Kr.0Kr.0Kr.
0Kr.0Kr.0Kr.0Kr.
0Kr.0Kr.0Kr.0Kr.
0Kr.0Kr.0Kr.0Kr.
0Kr.0Kr.0Kr.0Kr.
0Kr.0Kr.0Kr.0Kr.
0Kr.0Kr.0Kr.0Kr.
0Kr.0Kr.0Kr.0Kr.
0Kr.0Kr.0Kr.0Kr.
Download

Beregning af produktionsomkostninger

Bearbejder du selv emnerne frem og kender ikke produktionsprisen, kan du her downloade en simpel beregner for CNC omkostning nedenfor. Kontakt os og få et værktøjs + emnepris, for at lave en mere præcis beregning.Du kan selv lege med tallene ved at downloade regnearket her.Webdesign

--------------------------------- Mobile --------------------------------- --------------------------------- --------------------------------- --------------------------------- --------------------------------- --------------------------------- --------------------------------- --------------------------------- --------------------------------- --------------------------------- --------------------------------- --------------------------------- --------------------------------- --------------------------------- --------------------------------- --------------------------------- --------------------------------- --------------------------------- --------------------------------- --------------------------------- Mobile ---------------------------------

Kontortidman - tors:
08:00 - 16:00
fre:
08:00 - 15:00

PARTDESIGN ApSLocationHobrovej 317A
9200 Aalborg SV
CVR: 3207 6033
Phone+45 7070 2046
Mail

Forretningsområder      • Mekanisk konstruktion & FEM
      • Verifikation og produktionsmodning
      • Sourcing fra Kina
      • Sprøjtestøbning
      • CNC bearbejdning

Lang erfaring med      • Konceptudvikling
      • Robuste og enkle løsninger
      • Produktionsmodning
      • Miljøtest
      • Masseproduktion


COPYRIGHT © 2008/ NORDIC XIGRAFFIX SOFTWARE I/S. ALL RIGHTS RESERVED