Lampard Icon70 70 20 46
Lampard IconSend Mail

Partdesign
Construction
slides Prevslides Next
Integreret produktudvikling
Mekanisk konstruktion i 3D og Idégenerering, koncepter og detailtegning. Robuste og enkle løsninger til masseproduktion.

Ingeniører

Integreret produktudvikling

Virksomheden er grundlagt på et solidt fundament af erfaring i konstruktion, produkt- og produktionsmodning. Vi er ingeniører som er opfostret med integreret produktudvikling.

Med lang erfaring også som projektledere, finder vi det naturligt at imødegå andre faggruppers behov i et udviklingsforløb.

Den vidensopsamling omkring apparatudvikling som startede tilbage i B&O's storhedstid, har en håndfuld af vores ansatte videreført gennem de gyldne tider for mobiltelefoner i Nordjylland, til der hvor vores virksomhed er i dag.

Arbejdsform

Sådan arbejder vi

Vi indgår i kundens udviklingsteam i den rolle, eller på det niveau der ønskes. Vi sidder på kundens adresse i det omfang der er behov for det og det er vores erfaring at det er en god ide i nogle projektfaser, mens det i andre faser kan være en fordel at arbejde på vores egen adresse.

Vi har god erfaring med at deltage tidligt i projektstadiet; helst når de første Industrielle designs skal diskuteres og der er input fra hardwaresiden.

Dialogen med den industrielle designer, er vigtig for et markedsorienteret produkt, som kan realiseres til en fornuftig pris, indenfor den tid som er til rådighed.
Fremstillingsprocesser

Dette har vi erfaring med

Vi har erfaring med de fleste fremstillingsprocesser, som kan anvendes til apparatudvikling og fremstilling af kabinetter; listet nedenfor. Vi kan også levere de fleste af disse emnetyper.


Trykstøbning i aluminium og zink
Sænksmedning i jern
Sprøjtestøbning (enkelt, 2k, insert molding, overmolding, IMD, IML)
Gummi (pakninger, tastaturer, silikone, NB, NBR, EPDM, TPU, TPE)

Glas (hærdet, dekoreret, lamineret)
Sammenføjning (tape, USW, svejsning, limning)
Stans (følge-snit, stage tool)
Laserskæring i aluminium og tyndplade stål (bukning, nitning, PEM stag)

Dekorering (tampo- og silketryk, maling, laser gravering, PVD)
Kabler (RF, power, trækaflastning, konnektorer, etc.)
Skærmdåser i T&R (faste, ramme + låg)
Fjedre (stansede og viklede)


Miljøtest

Testkrav og standarder

Vi har gennem årene arbejdet intensivt med brugs- og miljøtest, for at kvalificere de udviklede produkter til salg med et så lille forventet market return som muligt. Det er blandt andet følgende test:


Droptest
Ball drop
Spændingsudløsning
Modstand mod kemikalier, rengøringsmidler, håndsved, solcreme, smør etc.
Æstetiske overflader (cross-cut, penciltets, solar radiation, tape, etc.)
IP klassificering
Salttåge test


Herudover, er der en række standarder og test, som er kvalificerende for at produktet overhovedet kan få en markedsgodkendelse, blandt andet:


UL 94 (brændbarhed)
UL 2043 (røgudvikling)
Stærkstrøm og lignende
QuotesDette er blot et lille udsnit af de test vi har erfaring med at produkter skal undergå. Vi vil gerne opfordre alle virksomheder med produktansvar, til at se på ikke bare de kvalificerende tests, men alle relevante test for at reducere return from market. Det kan blive rigtig dyrt at skulle reparere eller udskifte produkter på markedet, frem for at tage sig tiden til at gennemteste produktet inden.Quotes

CAD erfaring

Erfaring med de fleste systemer

Vi har erfaring i de fleste gængse CAD systemer. For os er systemet blot et redskab, da tilgangen til 3D CAD konstruktion er den samme programmerne imellem. Internt anvender vi CREO, men har også erfaring med SOLID WORKS, SOLID EDGE, CATIA og INVENTOR.

Vi arbejder ofte på kundens PC'ere, men stiller også egne CREO licenser til rådighed, hvis kunden for eksempel ikke har egen mekanikafdeling.

3D og 2D dokumentation overleveres til kunden i et anvendeligt standard format.

Prototyper

Vi kan selv fremstille prototyper

Vi fremstiller selv løbende 3D printede emner til brug i produktudviklingen, for at afprøve koncepter eller vurdere på form og funktion i konstruktionen.

Disse PLA prototyper, er en del af vores interne udviklingsomkostning og således inkluderet i arbejdet.

I vores værksted kan vi fremstille CNC prototyper i plast og metal. Emner i gummi får vi fremstillet ved vore partnere i Kina. Er der brug for en høj kvalitet af 3D printede emner, for eksempel til udstillinger, får vi det lavet ude af huset.


Kvalitetssikring

Det bedst mulige udbytte fra udviklingsprocessen

Ud over løbende ad-hoc møder for at vende de almindelige udfordringer man støder på i konstruktions fasen, udfører vi 2, gerne 3 officielle review i løbet af projektet.


1.Koncept FMEA; skal indledende afklare i hvilken grad et eller flere koncept ideer tilgodeser brugsmiljø, produktkrav og test krav.
2.Design FMEA; går dybden med det koncept som tidligere er valgt at arbejde videre med. Her vil der typisk være modnede prototyper til rådighed og man ser nærmere på interface mellem emner, emnekonstruktion, testkrav og hvorledes konstruktionen tilgodeser disse.
3.Proces FMEA; er sammen med producenten af det enkelte emne, eller i det tilfælde hvor det er en EMS, vil det være selve pakning, montage og sluttest man gennemgår.


Vi er klar over at det koster tid, men alle parter er interesserede i at få det bedste udbytte af produktet og som ved miljøtest, er det i denne fase at forbedringer skal laves og ikke når produktet har nået markedet.


Webdesign

--------------------------------- Mobile --------------------------------- --------------------------------- --------------------------------- --------------------------------- --------------------------------- --------------------------------- --------------------------------- --------------------------------- --------------------------------- --------------------------------- --------------------------------- --------------------------------- --------------------------------- --------------------------------- --------------------------------- --------------------------------- --------------------------------- --------------------------------- --------------------------------- --------------------------------- Mobile ---------------------------------

Kontortidman - tors:
08:00 - 16:00
fre:
08:00 - 15:00

PARTDESIGN ApSLocationHobrovej 317A
9200 Aalborg SV
CVR: 3207 6033
Phone+45 7070 2046
Mail

Forretningsområder      • Mekanisk konstruktion & FEM
      • Verifikation og produktionsmodning
      • Sourcing fra Kina
      • Sprøjtestøbning
      • CNC bearbejdning

Lang erfaring med      • Konceptudvikling
      • Robuste og enkle løsninger
      • Produktionsmodning
      • Miljøtest
      • Masseproduktion


COPYRIGHT © 2008/ NORDIC XIGRAFFIX SOFTWARE I/S. ALL RIGHTS RESERVED